ABLogo_BW ABLogo_BW

A musical diákszínpadi változata, 2016

Adyák Színpad, Debrecen

____________________

 

Zene és dalszöveg Stephen Schwartz

Szövegkönyv Roger O. Hirson

Magyar fordítás Fodor Ákos

Zenei vezető Bögös Attila

Zenei betanítás Mercs Angéla

Koreográfus Jóna Szabolcs

Diákszínpadi változat és rendező Bálint Albin

Művészeti vezető Várhalmi Ilona

Szereplők Battai Lili Lujza, Borkó Petra, Czibla Ádám, Dánielfy Gergely, Fudella Karolina Estella, Juhász Kristóf, Kapusi Orsolya, Kiss Diána, Kiss Eszter, Kovács László, Lehel Vilmos, Mechle Christian, Molnár András, Móré Márta Viktória, Seprényi Ádám, Szaplonczay Mária, Szécsi Bence, Szepesi Emese, Tar Dániel, Tar Viktor, Till Virág, Vajóczki Virág

____________________

 

Pipin, a nagyreményű ifjú tanulmányai befejeztével élete céljának teljes újragondolására kényszerül. Lelki pokoljárásában a titokzatos AppMester és mágikus csapata siet segítségére, akikkel a véres háborútól a mámoros élvezeteken át a robotoló hétköznapokig az élet számos területét bejárja. Pipinnek azonban hamar rá kell jönnie, hogy az igazi boldogság megtalálása nem is olyan egyszerű, mint azt ő eredetileg gondolta.

A háromszoros Oscar-díjas zeneszerző-dalszövegíró, Stephen Schwartz (Godspell, Pocahontas, A Notre Dame-i toronyőr) és a legendás rendező-koreográfus, Bob Fosse (Cabaret, Chicago) többszörös Tony-díjas Broadway-musicalje a debreceni Adyák Színpad egyrészes diákszínpadi átiratában kel új életre. A sötét humorú allegorikus mese a felnőtté válásról, az üres illúziókról, a belső megújulás képességéről és az egyén világban való helyének megtalálásáról szól.

 

Elismerések: Első Díj, Legjobb Koreográfia Díja, Legjobb Rendezés Díja, Legmuzikálisabb Előadó Díja (Dánielfy Gergely), Az Év Felfedezettje Díja (Mechle Christian) - XX. SCHERZO Zenés Ifjúsági Színpadok Országos Fesztiválja, Békéscsaba, 2016.

 

Eredeti cím: Pippin  |  Előadásfotók: Csabagyöngye Kulturális Központ  |  Letölthető műsorfüzet

PIPIN