ABLogo_BW ABLogo_BW

HU  /  EN

A musical szimfonikus koncertszínházi változata – ősbemutató, 2019

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok és a Csokonai Színház közös produkciója

____________________

 

Móricz Zsigmond regénye és színműve alapján szövegkönyvét és dalszövegeit írta: Miklós Tibor

Zenéjét szerezte: Kocsák Tibor

Átdolgozta és az átkötő jeleneteket írta: Pinczés István

Szimfonikus zenekarra hangszerelte: Bókai Zoltán

 

Kocsák Tibor és Miklós Tibor egyik legnépszerűbb zenés játéka, a Légy jó mindhalálig című musical élő szimfonikus zenekari kísérettel, félszcenírozott változatban, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok és a Csokonai Színház közös produkciójában kerül ismét színre Debrecenben.

A nagyszabású produkció – melyet különleges látványvilággal, valamint teljesen élő zenekari hangzással először láthat és hallhat a debreceni közönség – egy kivételes városi összefogás eredményeként jön létre a Csokonai Színház, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Lautitia Gyermekkar, az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos tanulói és tehetséges fiatal táncművészek közreműködésével, melynek keretében egy több mint száz fős szereplőgárda kelti életre Nyilas Misi felnőtté válásának halhatatlan történetét.

Móricz Zsigmond 1920-ban írt regényében saját múlt- és jelenbeli élményeit Nyilas Misi, a Debreceni Református Kollégium harmadik osztályos gimnáziumi tanulója századfordulós történetébe sűríti, mely mű ezáltal nemcsak értékes korrajzként, hanem már a felnőtt író korán kibontakozó egyéniségének és művészi ambícióinak hiteles lenyomataként is értelmezhető.

A Légy jó mindhalálig zenés színpadi változatának valóságos diadalútját annak legendás 1991-es debreceni ősbemutatója óta belföldön és külföldön többezer előadás és teltházas előadásszéria bizonyítja; a debreceni Csokonai Színház legutóbb 2013-ban tűzte műsorára, újfent elsöprő sikerrel.

 

Zenei vezető és karmester: Bókai Zoltán

Rendező: Bálint Albin

 

A bemutató helyszíne és időpontja: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen, 2019. július 23. és 24., (esőnap: július 25.)

 

A produkció a Hartai Zenei Ügynökség szíves engedélyével, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kölcsey Ferenc ösztöndíj-támogatásával kerül színre.

Logó artwork: Puzsár Viktor / Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

LÉGY JÓ MINDHALÁLIG

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS