ABLogo_BW ABLogo_BW

HU  /  EN

1981-ben született Debrecenben.

 

TANULMÁNYOK

Középiskolai tanulmányait a debreceni Ady Endre Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán folytatta, ahol 2000-ben érettségizett. A 11. osztályt a Gimnázium nemzetközi ösztöndíjának köszönhetően a dániai Rejsby Európai Uniós Magániskolában végezte. Felsőfokú tanulmányait 2000 és 2008 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem esztétika szakán és színháztudományi programján folytatta.

 

Az egyetemi diploma megszerzését követően Angliába költözött, ahol a felsőfokú angol nyelvvizsga letétele után felvételt nyert a University of London Goldsmiths College-ának posztgraduális zenés színházi szakára, melyen 2008-ban Master of Arts in Musical Theatre végzettséget szerzett.

 

Bölcsész- és zenés színházi tanulmányait kiegészítendő 2015-ben sikerrel tette le a felsőfokú közművelődési menedzseri szakvizsgát.

 

SZAKMAI TEVÉKENYSÉG

1993 és 1996 között rendszeresen statisztált a debreceni Csokonai Színház prózai és zenés produkcióiban. Egyetemi évei alatt a Budapesti Operettszínház rendezőasszisztenseként, illetve a debreceni Ady Endre Gimnázium óraadó drámaelmélet- és rendezőtanáraként dolgozott.

 

Hétéves angliai tanulmányútja (2005-2012) során 2005 és 2009 között egy hertfordshire-i kulturális központ művészeti titkára és operatív munkatársa volt. 2007-től - londoni felsőfokú tanulmányaival párhuzamosan, illetve azokat követően is - londoni színházi produkciókban kezdett rendszeresen dolgozni mint produkciós asszisztens, ügyelőasszisztens, színházi ügyelő, produkciós vezető, dramaturg, rendező és producer (Battersea Barge, Etcetera Theatre, George Wood Theatre, King's Head Theatre, Shaw Theatre, Tabard Theatre, Tristan Bates Theatre). 2011-ben és 2012-ben nagyszabású nemzetközi zenés színházi produkciók munkatársa volt a londoni Royal Albert Hallban és a ciprusi Pattichion Amphitheatre-ben.

 

Magyarországra visszatérve 2012 és 2014 között a budapesti Momentán Társulat produkciós vezetőjeként dolgozott; 2014 nyarától a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. égisze alatt működő Debreceni Virágkarnevál Nagyerdei stadionbeli Karneváléj című arénaprodukcióinak produkciós menedzsere, illetve a debreceni Kölcsey Központ és Nagyerdei Szabadtéri Színpad színházi programokért felelős kulturális menedzsere.

NSZSZ_BA

ÉLETRAJZ  |  BÁLINT ALBIN

linkedin-logo

Fotó: C. Kiss Ilona