ABLogo_BW ABLogo_BW

Utca-tánc-játék egy részben, 2018

Magyarországi ősbemutató a 2018. évi Nagyerdei Szabadtéri Játékok keretében

Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen

____________________

 

Zene Funbasstix zenekar, Asztalos Noémi (furulya), Krajcsi Bence (dob)

Látvány Gonda Zoltán, Mohácsi Pál, Pöstényi Balázs

Stylist Dream Style Hajstúdió

Artwork Puzsár Viktor

Társkoreográfusok Badacsonyi Róbert, Cseh János, Daniel Milan, Holopovics Zsófia, Kardos József, Lévai Emese, Májer Tamás, Nemes Patrik, Pintér Roland, Puksáné Dr. Nagy Margit, Varga Edina, Zsinka Norbert

Rendező-koreográfus Mika Péter

Kreatív producer Bálint Albin

Főbb szerepekben Farkas Gergely ’Geriskillz’, Kiss Gergely Máté, Mika Péter és Nemes Patrik

Közreműködő szólisták és táncegyüttesek  Eastsiders Hip Hop Tánciskola, Capoeira Hungria, Carmen TSE (Esztergom), Debreceni Hajdú Táncegyüttes, Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Pálmai Balázs zsonglőr, Rhythm and Shoes Dance Club, Style Beyond, Szolnoki Extrém Sportegyesület, X-Treme Crew (Szeged), Veres Dóra (Magyar Táncművészeti Egyetem)

____________________

 

Kinek nem dédelgetett vágya, hogy egyszer a színpadon is megmutathassa, valójában ki is ő és mit is gondol a világról? De mit tehet egy fiú akkor, ha önmegvalósításának útjában épp az őt körülvevő világ áll? Avagy szárnyra kaphat-e Ikarosz, ha lelke minduntalan egy szürke betonvalóság falaiba kell ütközzön? És mi segíthet neki abban, hogy életét szakmai elhívásának hódolva, azaz valahogy mégis saját akarata mentén színezhesse ki?

 

A debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018-ban nézőit egy különlegesen látványos, a hiphop és egyéb utcatáncműfajok lenyűgöző világába kalauzoló táncszínházi előadást mutatott be Debrecen legkiemelkedőbb utcatáncosaival. A helyi tánc- és mozgásműhelyek közel 100 közreműködőjét közös erőként mozgósító produkció Mika Péter Európa- és világbajnok hiphoptáncos koreográfiájával és rendezésében napjaink leglendületesebb kortárs táncműfajainak páratlan gazdagságával és sokszínűségével varázsolta el nézőit.

 

Előadásfotók: C. Kiss Ilona / Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

#EASTSIDESTORY